Nimetön suunn.malli (4).png
Historian havinaa Tortinmäessä

Alusta alkaen tärkein vuosittainen tapahtumamme on ollut joka kesäinen Mansikkamarkkinat, jonka nimi alun perin oli suureellisesti Mansikkakarnevaalit. Koska varsinaisesta karnevaalimeiningistä ei ollut tietokaan, siirryttiin luontevasti markkinahumuun.
Muutama ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Tortinmäen kurssikeskuksen (entinen koulu)  pihalla ja sen viereisellä urheilukentällä, joka tarjosi hyvät puitteet monenlaisille kisoille;  oli köydenvetoa, lokariautoillakin hurjasteltiin ja testattiin lypsytaitoja, ei tosin elävän lehmän kera,  mutta taitoa vaativaa se on lypsää keinoutareitakin! 

Turun kaupunki myi kurssikeskuksen ja yhdistyksemme oli aika vaihtaa markkinapaikkaa. Tortinmäen lava ja sitä ympäröivä laaja piha- ja parkkialue tarjosivat hyvän ja liikenteellisesti jopa paremman paikan myös kesäiseen markkinapäiväämme. Muutaman viime vuoden aikana lavan kahvilarakennusta on modernisoitu, hyvin varustellussa ja isossa keittiössä yhdistyksemme puuhanaiset paistavat markkina-päivänä satoja munkkeja, jotka lähes aina loppuvat kesken. Ne ovat yksi markkinoiden vetonaula!

Vaikka joskus mansikoista on ollut huutava pula ei se ole tunnelmaa haitannut. Tapahtuman tärkein anti lienee siinä, että se kerää yhteen niin nykyiset kuin entisetkin kyläläiset, satunnaiset ohikulkijatkin poikkeavat ostamaan mansikoita, perunoita, leivonnaisia, puutöitä, kenkiä, vaatteita…
Tarjontaa nimittän on!

Aurinkoinen sää on suosinut markkinoitamme lähes poikkeuksetta ja torimyyjien määrä on kehittynyt suotuisasti. 
Yleisölle on aina tarjolla myös vaihtelevaa ohjelmaa, musiikkia ja ennen kaikkea iloista yhdessäoloa. 

 

Yhdistyksemme alkutaipaleella toiminta painottui vahvasti kylän lasten ja nuorten toimintaan, nykyisin senioritoiminta on selvästi ykkösjuttu. Kieliikö se jotain kylämme väestörakenteesta vai nuoremman sukupolven asenteista?

 

Ensimmäisinä vuosin silloisen kurssikeskuksen tiloissa vedettiin aktiivisten vanhempien tuella harrastustoimintaa lapsille ja nuorille;
ohjelmaa oli kerran viikossa, vaihtelevasti liikuntaa, askartelua, leipomista, oli mopokursseja, huumevallistusta, meikki-iltoja tytöille, käytiin yhdessä leffassa ja uimahallilla. Siitä on jäänyt hyviä muistoja niin meille vanhemmille,kuin myös nyt jo aikuisille lapsillemme. Tämän toiminnan soisi jatkuvan uusien aktiivisten äitien ja isien vetämänä.
Vai onko niin, että somemaailmaa on vienyt tämän kylän harrastustoiminnan mennessään? Toivottavasti ei sentään.Senioritoiminta käynnistyi vuonna 2007 tarmokkaiden naisten ansiosta. Lämmin kiitos jo nyt edesmenneelle Kaarina Rinnerannalle. 

Eiköhän aktivoida Tortinmäen kyläelämä entisen tasolle ja kaikki osallistutaan tapahtumiin ja talkoisiin.